Rapháború 37. Filius Dei vs. Young Fly Manipuláció a köbön avagy Hazudni bűn

King BJ bizony odatette magát, nem is ártott már egy kemény beef mostanában a hiphopban, ám ismét bebizonyosodott, hogy a legjobb sztorikat az élet írja. Hogy miről van szó? Az elhangzik a dalban, rég hallottam már ennyire konkrét beefet, ami nem arra megy rá, hogy hogyan és irodalmi stílusban megfogalmazva mennyire basznánk szét ellenfelünk fejét szűzlányok vérébe mártott teszkós kisbaltával és literszámra isszuk vérét, miközben mosómedvékkel orgiázva kecskeprosztatát fogyasztunk, inkább az emberi csalódásokról szól és arról, mi mekkora marhák voltunk és felsoroljuk tételesen, hogyan baszott át bennünket cimboránknak vélt ellenségünk, mondjuk ki, van kis Donnie Brasco fellingje a dolognak. Aki a szokásos flexes cuccra vár, nyilván csalódni fog, de aki kedveli a beefnótákat, annak ez garantált cucc, főleg, mert igazinak tűnik, valódi szereplőkkel, megtörtént esetekkel, melyeket igyekszik feldolgozni az előadó. Mivel Young Fly rekcióit nem találtam sehol a vádakra, így kénytelenek leszünk beérni az egyik fél magyarázatával, de az még így is elég hosszú lesz egy átlagos instán nevelkedett kölöknek, így aki nem szeret olvasni, egyszerűen tekerjen le a kliphez, No, nézzük!

“Sziasztok! Itt az idő tisztázni a helyzetet és a háttérben folyó hazudozásokat. Mielőtt bárki is ítélkezne, olvassa végig az egész történetet. Itt nincsen kitaláció, más ember rossz fényben való feltüntetése érdekében. Aki azt gondolja haragból történő kiírások ezek, az gondolja át mitől lesz egy egesz társaságnak az ellensége valaki barát státuszból egyik napról a másikra. Azt is döntse el mindenki, hogy ki az aki valójában megpróbál manipulálni. Mert BJ-ről MINDENKI tudja, hogy egy megosztó személyiség aki kiáll magáért, könnyű vele egyet nem értésbe kerülni, azonban az az ember aki mindenkinek csak vigyorog, visszatükrözi minden érzelmed és gondolatod, nem őszinte. Szóval javasoljuk mindenkinek a mérlegelést.

Nevezzük Arnoldnak a személyt. Benedict Arnold után szabadon. Tudjatok o volt a világtörténelem egyik legnagyobb árulója. Elsődlegesen tegyük tisztába, nem lépett ki, fel lett hívva, hogy ez ennyi volt.

Hogy miért, az több a soknál is. Az utóbbi 2 hónapban tudomásunkra jutott információk tekintetében nem tudtunk tovább jópofozni vele. Először is elmondta Falkonnak, Josephnek és Kiadón kívüli embereknek is, hogy ő már másfél éve tervezgette a kilépését. Ez idő alatt végig azon gondolkodott, hogy hogy érje meg neki, hogyan használja ki a kiadót, annak minden tagját, kapcsolatrendszerét és lehetőségeit. Elsődlegesen az volt a terve, hogy közel kerüljön a kiadó tagjaihoz barátságot színlelve. Falkonnál kezdte a dolgokat.

Falkon egyszer megmutatott pár kiadón kívüli embernek a Purpp albumról dalokat, amiért BJ kiakadt és balhé volt. Ettől a pillanattól kezdve barmi kikerült azt feltételeztük, hogy Falkon volt. Arnold persze tudta, hogy nem így van, mert 2019 májusában már mindenkinek végig mutogatta a Filius Dei – Bibliä albumot akinek csak lehetett. Ezek után egyre feszültebb lett minden kitudódott dolognál BJ és Falkon kapcsolata.

Bizonyíték van arról is, hogy megszegi szerződését, amit nagyjából az idő körül írt alá. A dalokat természetesen e-mail formájában is továbbította, amiről szintén bizonyíték van. Többek között Gréta Lillának, akinek beszámolt arról, hogy ő már csak a pénz miatt van a kiadóban és amíg lehet kifogja használni. Kapcsolatuk során többször megpróbálta rávenni Grétát, hogy szakítson BJ-vél mert egy köcsög embernek gondolja. Annyira köcsögnek, hogy ezután még egy évig benne maradt a King a Monroe kiadóban.

Sőt, Saiid 2020 nyarán indított Mi Casa Mixtape-jére felvett Filius Dei dalt is tovább küldte mindenfele engedély nélkül. A későbbiekben – A 2019-Ben előre leforgatott Filius Dei dalokon kívül – egyedül a Mantra es a Crazy Life dalokra készült klip, de az sem miatta. Ezek után több Filius Dei klip nem készült, valahogy soha nem akart a másik fél haladni ezekkel.

2021-Ben BJ segítségével technikai eszközöket, tudást és rengeteg segítséget kapott egy saját Studio elindításához, amire a tervek szerint profi hozzáállás kellett volna, de mégsem az lett.

Egy fiatal Feri nevű fiú elment BJ-hez zenéket készíteni, de sajnos meg nem volt az igazi a ritmuserzeke, ezért énekórákra lett elküldve, gyakorlásképpen Arnoldhoz, hogy később profibban térhessen vissza. Természetesen SENKI nem tudta, hogy Arnold csinált volna bármiféle stúdiót, neten nem volt nyoma, sem híre, de Feri többé nem ment vissza studiozni BJ-hez, így szóbeli meggyőzés útján juthatott el egyedül Arnoldhoz. A fiú szülei fizették a dalokat, akik tehetősek, amit Arnold ki is használt és közel 1 millió forint értékben készített neki dalokat, mindeközben elhitetve Ferivel, hogy ezek valós árak és BJ még nála is drágább, illetve BJ-nél ő profibban megcsinálja a dalokat. Persze nem ő volt az egyetlen fiatal akit le akart húzni pénzzel. Lehetne mondani Gerit, Andrist, Marcit és még sorolhatnánk kiket.

A komolyabbak még csak ezek után történtek. Meg lett beszélve áprilisban, hogy a kiadó első nyilvános fellépése 2021-Ben egy közös buli lesz, csak utána mennek el külön-külön is fellépni. Falkon becsvágyától vezérelve és az egyre feszültebb viszonyával BJ-vel elment Arnoldhoz panaszkodni. Arnold kapott is az alkalmon. A következő két hónapban addig mosta újabb és újabb érvekkel Falkon fejét, hogy lépjen ki a King Monroe-ból, hogy Falkon egyre inkább elhatározta magát. Közölte vele, hogy a kilépés után rögtön ki kell adni 1-1 szóló albumot, illetve egy közöset is. A lehető legtöbbet akarta kisajtolni belőle egyből. Az öccsével elmondták neki, hogy Wörky, Richie és Joseph ahogy van szar és ők nem kellenek Arnold saját kiadójába, mert nem látnak pénzt bennük. Falkonnak ez nem tetszett, így rögtön megváltoztatták a véleményüket, hogy mégiscsak jó lenne azért ha ők is kilépnének. Természetesen MINDEN embernek akivel beszélt kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos, hogy kettőjük között maradjon a dolog és maradjon titokban BJ előtt.

Ezeket a dolgokat az öccse és az apja is teljes mértékig ismerte és támogatta. Az öccse azt hangoztatta folyamatosan, hogy nem lett kifizetve a munkája a kiadóban, amit többszöri megkérdezések után is mindig úgy reagált le, hogy ez baráti alapon ingyen van. Édesapja pedig Falkonnak végig azt bizonygatta, hogy egy Fonogram díjas, ország szinten ismert, minden rap előadójával már dolgozott BJ miért nem ért ahhoz amit csinál, de ők sikeresen fel tudják majd futtatni az új kiadójukat a King Monroe tagjaiból és ötleteiből. Ők, akik előtte 1,000 megtekintést sem tudtak generálni. Egyedül az Awfullal közös dal lett valamennyire ismert, az is csak azért mert Awful benne volt.

Odáig fajult a dolog, hogy Falkont rá akarta venni az apja, hogy készítsen egy KFT-t a saját nevére egy általa ajánlott ügyvéd megvesztegetésével, aki majd beírja a 3 millió Ft tőkét Falkonnak. Arnold öccse azt állította Falkonnak, hogy BJ lemondott egy fellépést amire csak őt hívták – állítása szerint azért, mert irigy – majd amikor személyesen szembesítve lett, csak dadogott, hogy márpedig félreértés történt, az nem úgy volt.

Az öccse megállapodott jutalék fejében Tiah-val, hogy bookingolja a fellépéseket. Megkapta a klubtulajok kontakt listáját, majd közölte Arnolddal, hogy abból akar majd fellépéseket csinálni neki előre. Közben az öccse azzal viccelődött végig, hogy ő mennyire szereti manipulálni az embereket és ő erre mennyire büszke. Ugyanígy egy személyes beszélgetés során – Arnold és Tiah között – Arnold azt hangoztatta, hogy mennyire elégedett a kiadóval és annak értékeivel, mennyire fontosak neki a barátai, soha nem lépne ki onnan. 3 nappal később Messengeren hívta fel BJ-t, hogy ő ki akar lépni. Az öccse tevékenysége a kiadóban pár apró szervezésen kívül inkább károkozásban merült ki, mert amikor belépett még volt honlapja a kiadónak, mikor kilépett pedig már nem, az előző designt pedig nem állította vissza, így a kiadó által megvásárolt terméket ő tönkretette.

Egy nagyobb beszélgetés keretein belül ahol a kiadó minden tagja leült, ő olyan érveket és indokokat állított fel miszerint ő nem csinálhatott szóló zenét és korlátozva volt, miközben BJ 3x kérdezte meg tőle 1 év alatt, hogy nem-e akarna szóló dalokat, amire mindig azt felelte, hogy nem, mert jobban hisz ő is a csapatban. A beismerése után teljesen hülyén jött ki az előző állítása, de még az is, hogy ő közölte, őt nem érdekli a többi tag sorsa, ő saját magára akar koncentrálni és saját YouTube csatornát létrehozni. Amikor felmerült, hogy Joseph is legyen teljes értékű előadó, Arnold öccse hevesen tiltakozott, hogy ő nem ért ehhez, ne akarjon előadó lenni. Azt mondta a hentes sem kezd el rappelni, mindenki csinálja amihez ért.

Falkonnak azt hangoztatta, hogy a Brunoval, Spaccal, Azahriah-val, Valmarral és Manuellel bemanipulál majd feateket és úgy fel tudjak futtatni magukat gyorsan, hogy tudjanak pénzt keresni a YouTube csatornából, viszont addig nem kellene kilépni amíg nem használtak ki mindent a kiadóból, többek között az első fellépést is megszerette volna várni. Az egész beszélgetés abból állt, hogy Arnold és öccse hogyan szeretné teljesen üzleti kiadóvá formálni a King Monroe-t, és hogy maximum határozatlan időre vagy fél évre akarnak aláírni szerződést. Ekkor már teljesen tisztában voltak azzal, hogy mennyi időre lenne szükségük a saját kiadó beindításához.

Falkonnal pár nappal később leült a teljes kiadó Arnold és öccse nélkül. Mindenki elmondta a tapasztalatait, majd a végén BJ mondta el amit tud. Falkon felismerte a helyzetet, majd pár napon belül közöltek Arnolddal, hogy nem akarják így folytatni, Illetve megszakította az egész kiadó a kapcsolatot vele.

Arnold persze azonnal felhívta Josephet, hogy másfél órán át győzködje őt, hogy ezek az emberek tényleg a barátai? Nem akar kilépni? Gondolkodott-e már rajta és mit csinálna utána.

Persze nem érte be ezzel, megkereste Geddot is, hogy ha még nem beszélt Dhioval, akkor ne is tegye, majd ő elmondja a kilépés körülményeit. Illetve törölje ki a Messenger beszélgetésüket, hogy nyoma se maradjon.

Megkereste Bencét is, egy tehetséges operatőrt aki elmondása szerint semmit nem tudott az ügyről, Falkon viszont elmondta, hogy végig tudott róla mivel közölte vele az összes történést előzetesen. Bencét is a kiadón keresztül ismerte meg, terve pedig az volt, hogy forgassanak klipeket neki. Bence meggyőződése, hogy Arnold soha nem lenne képes olyan dolgokra amiket állítanak róla (biztos mindenki kitalálta) és szerinte BJ haragszik rá amiért kilép, és ezért elakarja lehetetleníteni. Sajnos Bence a saját bőrén fogja megtapasztalni mi az a manipuláció, mert ő azt gondolja, hogy ezek tisztességes emberek.

Ugyanígy meghívta magához HRflow-t, akit Arnold amióta ismert végig egy balfasz bohócnak nevezett emberileg és zeneileg is (de ezt valószínűleg nem közölte vele) és Danit, egy rasztást is, (aki előtte Falkon miatt ismerte meg Arnoldot) hogy végig BJ-t ócsárolja és meggyőzze őket, hogy BJ manipulálja őket és a King Monroe tagjait is.

Általában nem az szokott ilyeneket csinálni aki hajlandó beleállni a konfliktusokba és bevállalja, hogy utálják az igazságért, mint BJ, hanem az aki negédesen és giccsesen állandóan vigyorogva eljátssza a barátot. Egy olyan emberről beszélünk akit a kiadó tagjai 2 év alatt egyszer sem láttak saját barátokkal, max a rokonaival, talán nemvéletlenül. Az elmúlt 2 évben levő mondvacsinált és kitalált problémáit egyetlen egyszer sem BJ-nek, hanem másoknak hangoztatta, mindig titoktartás keretein belül.

Sajnáljuk azokat akik azt hitték bízhatnak egy ilyen emberben, mi is mind azt hittük. Nem véletlen nem közöltünk eddig semmit. A Filius Dei ezek után egy taggal megy tovább. A kiadó visszatér régi és megszeretett önmagához, mielőtt egy érdek, haszonleső és álnok ember megmérgezhette volna.”

ui: Az ázsiai csaj számát nem tudja valaki?

Ez is érdekelhet :

Szólj hozzá