EPMK (közr. pHLaT) – Hol az a pont Klip

PMK-ék új klipjéről az Off Média írt egy hosszabb cikket, melyet ITT tudtok elolvasni, így túl sok dolgunk nincs, mint idézni belőle PMK szavait:

„Ez a szám nem létezik, csak te képzeled, az ürességből érkezik, hogy felfedezd” – tudom azt kértétek, hogy a szám és a klip létrejöttéről mondjak valamit. Ha nem baj, most Vasarely-t, meg az egyéb hatásokat nem sorolnám fel. Az amúgy rajztanár, Gazsirapshow is segített. Szívesen mondanék viszont pár idekapcsolható sort a magyar hiphop gyerekbetegségeiről:

Én úgy hívom, utcai/telepi sznobéria. Ha írsz egy furmányosabb szöveget, vagy kicsit arra készteted a hallgatókat, hogy ő is dolgozzon meg a számmal. Magyarországon megkapod a jelzőt, hogy bölcsész rap, művészkedés, feminim. Most nem akarok, low-life/hood life versenyt kezdeni, de higgyétek el, indulhatnék rajta. Phlat amúgy szintén Ózdról költözött fel anno Budapestre.Másfelől a feketéknél pont fordítva van, ez nem ciki, sőt, büszkék arra, ha valaki kitör, komplexebb dolgokat mutat. Hogy lett ebből itthon az, hogy nem vagy real, meg utca, ha más a szövegvilágod? Tényleg nem tudom. A legviccesebb, hogy leginkább nem is a külvárosi barátaim, hanem a jól szituált budai arcok várják el, hogy thug life legyen a rap. Én színes hiphopot szeretnék, ezzel a fekete fehér klipel is. Kowabunga!”

Ez is érdekelhet :

Szólj hozzá