Rapháború 33. Puzsér vs. Majka

Felmerülhet a kérdés, hogy jön a méltán népszerű trashrovatunkba e két szereplő, hisz Puzsér nem rapper és sokak szerint az ózdi (anti)hős sem az, mi viszont nem ítélünk ilyen keményen, szándékosan alázzuk magunkat ilyen tartalmakkal, mert kőanézeccccssség, na! Ráadásul Majka is szokott rappelni vagy olyasmi és Puzsér kezében is volt már mikrofon úgy, hogy nem kritikai tartalmat gyártott épp, illetve igen, csak épp rapformátumba gyömöszölte mondanivalóját, amely tevékenységet igen erős kritikai érzéke miatt rövid időn belül be is szüntetett. Mivel Essemm és a BSW túl gyorsan kibékült ahhoz, hogy rajtuk csattanjon a virtuális ostor – és ugye azt látjuk, hogy az is egy vicces történet volt és hogy az a kommentelő agyhalott zombihad, aki egy hete még fröcsögött Essemm-nek, hogy mekkora hulladékmocsokgagyi ez a kéttagú brigád, ma már örömmel nyugtázza, hogy szent a béke és ezt így karácsony táján fogadjuk el, némi mákosbejglivel felböffentve a melegplakátos kólát szopogatva Kevin házvédelmének ünnepén – ugorjunk is a jelenlegi botrányra, megmagyarázván, miért is jó, hogy létezik ez a fajta véleménykifejtős részleg. Nem találtam meg, Majka pontosan hol fogalmazta meg az alábbi, Robi által idézett felemelő gondolatokat, de nyilván megvan valahol a forrás, így lássuk, mit is posztolt az egykori polgármesterjelölt (meg is kellett volna választani egyébiránt, de ez egy másik történet, egyszer talán majd kifejtésre kerül, miért):

“Ami a televíziózásnak Hajdú Péter, a humornak Kiss Ádám, a táplálkozástudománynak Schobert Norbert és a klasszikus zenének Mága Zoltán, az a hiphopnak Majoros Péter. A haverja kok@inozását büszkén beáruló ózdi vamzer legújabb akciója gyanánt veréssel kínált meg. Facebookon előadott fenyegetőzését az alábbiakban szöveghűen idézem.

„Most komolyan!! Ki alkalmazza Puzsert? Ki a f*szom ad pénzt azért ,hogy megnézze , vagy elolvassa ezt a nyilvánvaló bolondot? …Vagyis ez hülyeség mert a bolondért én is adok pénzt a cirkuszban…. De baszki.!!!Ott a bolond civilben nem bolond !!! Ez meg fullba nyomja a kretént 0-24ben. Az ő jelenléte,es használta a médiában meglepőbb mint Donald Trump elnöksége, vagy a britek Brexitje. Egyedül az ő részéről értem ezt az egészet. Szegénykémnek valamit kell csinálnia ,hogy legyen pénze Xanaxra. Elhasznált panel mondatok, kamu intelligens beszólások, évről évre a nélkülözésből fakadó emberutálat… Tényleg kiváncsi lennék egy pszichiáter véleményére róla. Az egyetlen esélye ennek a szánalmas p*csnek,hogy egyszer valahol összefutunk és akkora barackot nyomok a fejére, hogy benne lesz a híradóban két hétig.”

            Puzsér Róbert

Bevallom, érzek némi büszkeséget, hogy egy ekkora formátumú előadóművész és televíziós személyiség akar pofán verni. Vajon mit tenne Majka papa fordított helyzetben? Szaladna a rendőrségre, hogy a biztos urak védjék meg? Előadna egy dalt, amelyből kiderülne, hogy ebbe a félelembe ő ma még belehal, aztán beülne az étterme előtt parkoló luxuskocsijába, és szaladna a rendőrségre, hogy a biztos urak védjék meg? Két facebook-promóció közé beékelne egy bejegyzést arról, hogy milyen szánalmas p*cs az, aki Mészáros Lőrinc tévéjének jól tartott porondmestereként azon szakmázik, hogy engem ki és miért fizet, ahelyett, hogy azt a kérdést tenné fel, őt ki és miért fizeti, aztán szaladna a rendőrségre, hogy a biztos urak védjék meg? Esetleg megpróbálná megkülönböztetni a bolondot a bohóctól, ha már pénzt adott érte, és már szaladna is a rendőrségre, hogy a biztos urak védjék meg?

Nem kell a kamugengszterkedés, Majka papa! Mindenki tudja, hogy bőven van mit vesztened, ahhoz pedig úgy ragaszkodsz, hogy a tíz körmöd is beletörik.”

                                                                 Barack

Eddig az idézet a kritika feketeöves mesterétől és Majkától. Azt hiszem, a Majka-idézet nem szorul különösebb magyarázatra, hiszen már a megfogalmazásból is kitűnik, hogy ez a két ember egyszerűen nincs egy szinten, de nyilván Puzsért sem kell félteni, nem megy a szomszédba egy-két kedves szóért és mi más ez az egész, ha nem médiabrahi? Rá van erre szorulva még Puzsér? Majkát azért ismerjük már annyira, hogy ha fingik valaki, ő akkor is úgy keveri a lapokat, hogy címlapon legyen és minden műsort neki adnak, ahogy azt egyszer már kifejtettük az egyik podcast adásunkban (vigyázat, száz százalék önreklám, ezt meghallgathatod ITT), de Puzsér nagy tervekkel ugrott volna neki a fővárosnak, ha megválasztották volna, ráadásul pártatlanul és becsületesen, ami egy teljesen új minőséget eredményezhetett volna akár a politikában is. Nem így lett, nyilván csalódott is, nem is tagadja, csak ezután már nem tudni, szükségesek-e ezek a balhék. Csinálja az aput, hívják kölönböző műsorokba, van lehetősége szerepelni és tovább görgetni azt, amit korábban elkezdett. Majkát nagyon kommentálni se kell, ha nagyon szeret verekedőset játszani, bizonyíthatott volna Dopeman ellen évekkel ezelőtt, de akkor még Pityinger Úr sem volt toppon, különben egy menet alatt kivégezte volna őt ellenfélként. Ezúttal Majka Puzsért vette célba, kreténezi, pöcsözi, bolondozza. Érted, Majka Puzsért…aki ha fejest ugrana Puzsér IQ-járól a sajátjára, kitörné a nyakát, de talán már zuhanás közben szörnyethalna a távolság miatt, pedig őt sem tartom hülyegyereknek, de ez két világ, amelyből az egyik fel sem fogja a kettejük közt tátongó szakadékot, na, ez a szomorú. Az sem világos, hogyan tudna Puzsér fejére barackot nyomni, hiszen van köztük egy méter különbség. Nagyjából. Inkább ragaszkodnia kéne a hobbijához, tudjátok, hogy díjakat követel magának, mert neki az jár…egyelőre maradjunk ennyiben, tanulság nincs. Különben is, mi csupán szánalmas senkik vagyunk, akik irigyek és véleményünk sem lehet, megyünk is befogni a pofánkat.

            Majoros Péter Majka

 

Ez is érdekelhet :

Szólj hozzá