Razo km. Kiss Jenő – Nincs kifogás Klip

Mielőtt rátérnénk Razo új klipjére, ejtsünk néhány szót Kiss Jenőről, avagy a Mesterről! A kilencvenes években bukkant fel testépítő versenyzőként és igen szép eredményeket (magyar, európa és világbajnok) ért el, de nem elégedett meg ennyivel, ugyanis elindult a Mr. Univerzum címért, amit korábban olyan jelentéktelen sportolók nyertek el, mint Steve Reeves, Reg Park, Frank Zane vagy épp Arnold Schwarzenegger. Jenő egyetlen magyarként megnyerte a címet, mellyel kvalifikálta magát a Mr. Olympiára, amit nem hiszem, hogy bárkinek is be kéne mutatni. Ő lett volna az első magyar, aki részt vesz ezen a versenyen, ám a Testépítő szövetség töketlensége miatt el lett szúrva a nevezés, így Jenő nem állhatott színpadra, sejthetitek, mennyire boldog volt, hogy nem versenyezhetett Dorian Yates, Shawn Ray, Kevin Levrone, Ronnie Coleman és a többiek társaságában. Aki kicsit is tud valamit erről a sportól, az tudja, hogy ezek a nevek a legnagyobbak voltak akkoriban és a maiak sokszor meg sem közelítik ezeket a figurákat. Sajnos, a kilencvenes évek magyar testépítőinek neve ma már feledésbe merül, kevesen emlékeznek Kardos Lajosra vagy Gerőcs Tiborra(RIP), talán Lantos Johnny az egyetlen, aki Jenő mellett itt maradt még ezekből az időkből. Jenő kihagyott jópár évet, nem folytatta a versenyzést, ám nem is olyan rég visszatért és újrakezdte negyvenen túl, megmutatva, hogy van, aki soha nem adja fel az álmait. Ha valaki nem látta a Kiss the bodybuilder sorozatot a youtube-on, feltétlenül tekintse meg, érdemes szakmai szempontból is nézni és szórakozásnak sem utolsó. Jenő mostanában balháiról is híres, pedig egyáltalán nem egy balhés alkat, inkább szerénységéről és humoráról ismert, persze ne gondoljunk túl nagy dolgokra, inkább csak akkor tesz megjegyzéseket, ha úgy érzi, kedvenc sportját szídják vagy egy előnytelen fotóját elemzik. ilyenkor nem bírja ki, hogy ne szúrjon oda.

Nos, Razó új klipjében ki más szerepelhetne, ha erről a sportról van szó, mint egy ekkora legenda. Bizonyára sokan emlékeztek a Koksz című dalra, amit még Pajával(RIP) ketten írtak és ennek a sportnak az egyik himnusza lett és valóban az egyik legjobb dal a témában. Aki esetleg nem ismerné ITT tudja csekkolni. Ez a mostani klip tulajdonképpen annak a folytatása, hasonló elemeket lelhettek fel benne. Jenő mellett Thót Zsófia, Csóri Eliza, Gyuricza Krisztina látható, plusz egy-két utcai edzőpartner, például Zsolti, akivel Razo rendszeresen nyomja a street workout-ot. Velük én is edzettem már egyszer kint az utcán, erről írtam is korábban ITT, ám akkor sajnos épp egy sérüléssel bajlódtam és egy fasza kis tréning helyett csak bíztatni tudtam a srácokat. Nos, azóta már rendben vannak a dolgok, igaz, én inkább az erőemelés irányába mozdultam el mostanában(kurva jó sport!), de a testépítés volt mindennek az alapja, egy iszonyat komoly dolog és itt nem kell a versenyzésre vagy a cuccozásra gondolni, ez egy életforma, ami segít eligazodni az életben, önbizalmat, tartást, erőt, tudást és tapasztalatot szerezhettek általa, így mindenkinek ajánlom, nem csupán a dalt, de magát a sportot is.

https://www.youtube.com/watch?v=qyjzy-6zoiY&t=0s&fbclid=IwAR11JHSM_09QC178H5NAXuAhJrE2Ht6Ca6IgLH2CEnPQujUAnoK3WzTzZHU&app=desktop

 

Ez is érdekelhet :

Szólj hozzá