GIAJJENNO X BIGMEK – ZÁRKA Klip

Sokan meglepődtek ezen a párosításon, Giajjenno és Bigmek egy klipben? Mindenesetre érdekes. Nézzük is meg Giajjenno verzéjét:

“Django – Mielőtt még azt mondanád, ez a pop-rap csávó kurva gáz, Én leszarom, hogy mit mondasz simán, mer’ tudom, hogy nem vágod a diszkográfiám. Kijöttem a zárkából, pedig a Bigi meg az AK az más tábor. Kihúzom a micot a táskából és a seggedbe dugom, mer’ nem eszek Én veletek már egy tálból. Itt zene van! Amiket mondanak, mindig a fele kam’. Jön egy boombap, beadom a derekam, pedig a kibaszott diszkó tele van. Nem kellenek korlátok! Aki meg ezt nem érti, az egy korlátolt. Én vágom a formátok, hogyha rockra nyomatnám, csak forrnátok. Mi tiszteletből adunk featet, a Giajjenno McRoyal, velem a Bigmek. Rap Lazar Angelov, sixpack, ha meg vagy feszülve, nem érted a viccet. A hip-hopról tudnék mit mesélni. Ide a stílusom szerinted befér mi? Az ütemen egy bestia vagyok és a vakerom az éjbe felhozza a Napot. Nem játszik semmilyen FM, de a kétezer hatszázadik szövegemen Hallod, hogy szarba se veszem. Ezek minek néznek minket? Megáll az eszem! Mint az utolsót, mindig úgy írom ezt. Míg ha egy napon majd a fejemnél pisztoly lesz. A tárra majd figyelj, hogy tedd bele! Mer’ a golyó se fogja a rapemet.”

Ez egyébként nem rossz, de attól még kurvára az AK az egyik legnagyobb száznyolcvan fokos fordulatot vett zenekar a BSW mellett, csak épp, könyörgöm, ne a közönség legyen már a hibás abban, hogy hülyére veszik (ez miben is nyilvánul meg? Kólareklámokban, filmcímek százszoros elismétlésében, márkák felsorolásában, a tartalom teljes sárbatiprásában). Mindezt tetézni azzal, hogy most Giajjenno összeáll egy feat-re Bigmekkel, ami nagyjából a mainstream és az ugé egy-egy képviselete egy klipben, ami egyébként jó dolog és azzal érvel, hogy aki ez ellen szót emel, az korlátolt, hát, nem tudom, nekem kissé aljasnak tűnik a feltételezés, miután az egyik legnagyobb néphülyítő zenekarról van szó. Valaha voltak értelmes dalaik és hébe-hóba most is előjönnek egy ilyennel, de nagyjából ugyanannyi faszságot hordtak össze az utóbbi időben dalszövegnek álcázva. Persze, ezek mennek, értem én, hogy a legfelkapottabbak között akarnak lenni és ehhez fel kell venni a versenyt a többiekkel és be kell vásárolni maguknak a paki nézettstore-ban és tény, hogy sokat köszönhetnek az igényes klippeknek és King BJ-nek, de Giajjenno-nak el kell fogadnia, hogy ő nem Funktasztikus, ő egy olyan ember, aki felmérte az igényeket, belemegy a reklámokba, odatartja a seggét, ha arról van szó, ám kőkeményen odatartja a számlatömböt is, ezt volt kitől eltanulnia, ugye. Persze, nem megy AK a rádióban, de azért az X-Faktor befigyelt, ha jól emlékszem. Amennyit én hallottam róla és a tesójáról az az, hogy tulajdonképpen rendes srácok, nincs velük semmi gond, jólelkűek, meg minden, de az hogy az egyik dalban még kólát reklámozok, a másikban meg korlátoltnak nevezem azt, aki esetleg felhozza ezt, ezután rávetítem, hogy nem érti a viccet, az igen elgondolkodtató. Engem nem zavar a műfaji keveredés, ráadásul Giajjenno igen jó rapper, én örülök, ha Bigmekkel feat-el, csak egy kicsit kevesebb képmutatás nem esne rosszul.

Beszéljünk egy kicsit Bigmek-ről is, hiszen úgy tűnik, a TheShowCrew parkolópályára került, ugyanakkor Bigi folyamatosan jelen van, érkeznek a klippek és itt is brillírozik, kiváló rímek érkeztek és maga a dal sem rossz, ha Giajjenno szövegének hátsó szándékát félreteszem, akkor ez egy elég fasza produkció.

https://www.youtube.com/watch?feature=share&v=nJoOtARNdeg&fbclid=IwAR2-LFsVJ9CfEH7lRXe-5oRQCMH_7Dc7d9yEcQt4UnVF7p0MAxekpnO453M&app=desktop

 

Ez is érdekelhet :

Szólj hozzá