Joper L.A. Harcok és Drogok Klip

Joper L.A. új klipjében egy műanyag dzsipp játsza a főszerepet, de kapunk játszótéren forgatott jelenetet, illetve késsel hadonászást is, ezenkívűl esik utalás az egykori G-Play Ess esőjére is. Ez a videó már sokkal jobb minőségű, mint a korábbiak, de van, hogy itt-ott elfogy a levegő vagy épp el lett harapva egy szó. Én olyan szempontból csípem a srácot, hogy egyéniség, nem kertel, megmondja, hogy mi újság, tényleg hozza azt a sittes forma figurát, ami, de ugyanúgy  mint legutóbb, előjönnek olyan paradoxonok, hogy “Bármerre nézek, hol van a szeretet?/Az ősi szenvedélyt ne keresd máshol/Csak a szíved legmélyén.” Ez így rendben is volna, ha mindeközben nem azt látnánk, hogy Joper épp egy pisztolyt tart valakire és kirabolja (jó, meg is öli a végén vagy ilyesmi, de ez már csak bagatell). Akkor ez most mi a fax? Nem viccelek, 2:13-nál megtekinthetitek az ominózus jelenetet. Akkor ez most a szeretetről szól, miközben pisztollyal fenyegetek? Oké, értem én, hogy közben ez egy drogellenes dal, amivel nincs is baj, csak épp olyan szinten sugározza az erőszakot, hogy valahogy nincs szinkronban a kettő, értem, hogy gengszerrap és megköveteli a stílus, meg minden, de nem tudom…Most pedig idéznék egy kis vitát a videó alól:

kommentelő: “Nos a negatív kritika is kritika nem igaz?! Már pedig ebben sok pozitívum nincs ha normális felnőtt embernek tartód magad akkor nem ezzel kellene példát mutatni a fiatalabb generációnak…miért erről frankón gengszteres, drogos, rendőr ellenes szövegekről kell hogy szóljon?! Felnőtt emberként ennyit tudtál elérni az életben?! Több éveket ülni?! Nem hiszem hogy az ekkora erény lenne!! Egyébként még mielőtt itt félreértés lenne a dolog vége nem a zenéléssel van, mert a zene az fontos az emberi életben…itt a zenék szövegeinek,tartalmának és fiatal generációnak át adott célok mutatássával van gond!! Ha erre is valami féle trágár válasz érkezik…az nem engem minősít majd amint látod lehet itt kritikát írni undorító egymást megalázó szavak nélkül is!! Az egyik zenédben el hangzott az is hogy férfiak vagyunk..a férfi az nem az aki családot tart fent gyerekeket nevel szereti és védi hazáját?! Mert én úgy gondolom igen! Voltál te katona? Nem gondolom!! Nem ártott volna lehet hogy nem éveket kellett volna rács mögött tölteni hanem egy olyan utat mutatott volna hogy van a gengszter élettől egy igaz sok felelőséggel járó de megbecsült jól fizető állásod! Szóval ezen amit leírtam…nem kifakadni kellene hanem kicsit gondolkodóba esni!!”

De hogy fair legyen a dolog, íme a válasz erre:

Joper: “Drága barátom elfogadom a kritikádat mivel nem írtál csunya megjegyző szavakat.És épp ezért válaszolok neked Kérlek szépen elöszőr is az a baj hogy nem Érted sem a szőveget sem pedig a mondani valóját mivel nem voltál utca gyerek.Ezzel nincs is semmi baj figyelj és tanulj.Én az igazat Rappelem és általában az igazság fáj.Az igazság kimondása mindig is kritikát kap.De mivel nagy lelkü vagyok el magyarázom neked mint egy jó tanár. A zene példa és tanitó értéke mint a szőveg környezetből is feltűnik a drog nem jó egy csalódás egy csapda erre hívja fel a figyelmet lásd és halld hamis barátok és nepperek valamint még játszod a zenédet de hamis a dallam.Műanyag érzés kamu ne engedd hogy be csapjanak stb… A kis gyerekek inkább gyurjanak vagy Rappeljenek ez is egy művészet csak mi az utcán máshogy éljük meg és más mien előadás módba vetitjűk át vagy ki.Nem a sittel vagy Gansta élettel akkarok én példát mutatni hanem drog helyett inkább énekelek Trap zenét fordits el a fejedet a drogról hajsd ide a füledet.Ezzel nem tudom mi a baj.Biztos nem az hogy arra nevelem a sok kis G t hogy ne cúccozanak Hanem inkább az hogy példa kép lettem egy jó pár csibész kis gyerek szemébe és bármerre megyek fotot és alá írást kérnek Engem nem tudsz meg vezetni a hátúlról jövös kritikáddal nem igaz nem az a bajod amit írtál de én az igazat Rappelem ez van az utcán.Katona nem voltam mert Tökólön voltam a behívó kór de hiddel nagyobb katonaság nem kell attól.A tóbbi el vedet adom hogy mi a férfi dolga.De a leg fontosabbat ki hagytad Az Isten tisztelni szeretni és félni öt mert ez az ember legföbb dolga Job könyve szerint Szóval a negativok meg már nem érdekelnek aki csunyát ír csak le törlöm mert szemtől szembe úgyse mondaná Na szép napot hadd pörögjön neked meg jó rossz indulatságot továbbra is de ha nem tudod és nem értesz valamit hogy kritilázod ez neked olyan mint a kinai mert nem vagy csibész.És nem bántom a rendörőket tegyék a dolgukat mentsenek életet és akkor tisztelet de addig amig van korrupcio és álszentség vissza élés fuck ot nekik.Addig is marad a West Side Xv.ker. Ja és benne van harcok és drogok ami halálhoz rátok illetve hogy ez egy átok akkor most mi a bajod???süket vagy?? Én nem el játszom a szerepem Hanem az en Gettomba ilyen az életem Joper L.A.”

https://www.youtube.com/watch?v=PRvKuv2ZBOs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2JIfBiUG0cSUQBr5OYKbufQ_Te_SpF9aFeVh_WZcFZrrS4Fluwr3ZxqoI

Ez is érdekelhet :

Szólj hozzá