Mikee Mykanic – DOPPING Klip

Mikee egyénien közelíti meg a dopping-kérdést, ő inkább a drogra hegyezi ki a dolgokat, de beszéljünk egy kicsit erről komolyabban, hiszen Magyarországon népbetegség a szterkázás, akárcsak a kábítószerezés. Ha engem kérdeztek, egyik sem vezet sehová, de ne nekem kelljen ezt elmondani, már írtam arról, hogy elég egyszer leülni és végiggondolni, minek mi a hosszútávú következménye. Véleményem szerint sportolni és tanulni, meg úgy nagyjából egészségesen élni és normálisan táplálkozni alap. Mások szerint ez faszság és ők inkább szívnak, meg legalizálni akarnak, ilyesmik. Épp ma hallottam valamit, amin érdemes elgondolkodni. Ez nem az én véleményem, de dolgozzunk ezzel az elmélettel picit! Lehessen drogozni, legyen minden drog legális, nyugodtan szedj, szívj, szúrj, amit akarsz, de legyenek nyilvántartva a drogosok és például a munkaadó dönthesse el, hogy akar-e alkalmazni drogosokat. Lesznek teljesen nyitott, liberális munkahelyek, ahol a drogosok dolgozhatnak. Eltelik egy(inkább kettő-három) év és ezután nézzük meg a különbségeket a “tiszta” és a drogos munkahelyek között. Lesznek. Remélem, ez a kis szösszenet érzékelteti a hosszútávú következményeket.

Most pedig térjünk át a szteroidra! Nem titok, hogy leginkább a versenysportok világában terjedt el elsőként a használatuk. Mikor gyerek voltam(nem most volt) a testépítőkről tudtuk, hogy cuccoznak, ez sosem volt kérdés, mégis vicces volt látni, ahogy a kilencvenes években mindenki “tiszta” volt. Na ja! Ezt már akkor sem kajáltuk be. Persze, ha az olimpián vagy valahol másutt elkaptak mondjuk egy futót, akkor még mi is csodálkozva néztünk, hogy úristen, megérte-ez neki? Ebből látszik, mennyire naívak is voltunk akkoriban, hisz ma már nyilvánvaló, hogy mindenütt ott vannak és voltak is a szerek, de gyerekfejjel tényleg csak a bodysokról hittük ezt. Ha jól tudom, a Mr. Olympián most is csak vízhajtó-teszt van, szterkaszűrés nincs és ha a főverseny ilyen, a többi sem lehet más, rendben, vannak olyan szövetségek, mint az INBA, ahol elvileg naturálok versenyeznek, de a naturál testépítés egy becsületkassza, ott tulajdonképpen mindenki  naturál bemondásra, ám lehetnek szűrések, de ez a testépítés dolog olyan, hogy ma már minden második delikvens cuccozik, mit lehet tenni. Hosszútávon ez sem éri meg, hiszen a kilencvenes évek nagyjai sorra dobják fel a talpukat negyvenegynéhány évesen. Mivel ezt a sportot én magam is űzöm pár éve, csupa jót tudok elmondani róla, ám a cuccozást én messziről elkerülöm és másnak sem javasolnék mást. Persze, ezt is lehet okosan csinálni, de általában akik ilyemihez nyúlnak(és nem versenyzők), azokat nem mindig az eszükért szeretjük és ahogy a drognak is, ennek is megfizeti az ember az árát. Hát, ennyit röviden az új klipről, most pedig nézzük meg!

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=1vm-ATGr0Ag&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0Bz85Gxvs4haKCcpLyI-P7uIyMwy06FLUNa-kPScd6ywn2ehNkztVhXrE&app=desktop

Ez is érdekelhet :

Szólj hozzá