Prédikátor – Patrióta Klip

Mi történik, ha beülteted egy kabrióba a rocktértőt, István a királyt, a rapülőt, a csikidámcsászárt, shrekket, és a többieket? Erre a kérdésre kereste a választ Pajor Tamás. Nos, én bírom Pajort, mert a Neurotic frontembereként valami elképesztő dolgot hozott össze a nyolcvanas években és ő maga az egyik legtehetségesebb szövegíró, igen, még így is, ötven körül, hitgyülisen, megtérve. Ez nem változik. Ha belehallgattok néhány mostani dalába, ezt le tudjátok ellenőrizni. Én annó a kilencvenes években hallgattam a Neuroticot és láttam a filmet Pajor megtéréséről és amit a Rocktérítő végén nyomtak, még az is bejött, így elmentem és megvettem az Amen kazit, mert azt hittem, valami olyan minőséget kapok, mint korábban. Nem ez történt, egyszerűen fájt hallgatni. Tamás eltűnt a szemeim elől, aztán néhány évvel ezelőtt újra előbukkant és ismét képrázatos rímekkel örvendeztetett meg, pazar dalokkal rukkolt elő.

Ezúttal úgy döntött, összehoz egy dalt, klippel együtt különböző korok előadóival. Nos, az eredmény vitatható. Számomra maga Tamás első verzéje kiábrándító, ugyanis ennyire amatőr módon még sosem hallottam rappelni, nem tehetek róla, minden tiszteletem mellett annyira bassza a fülemet, hogy azt csak Geszti Péter tuda űberelni. Mellettük Wolfie, Deniz és FankaDeli egyszerűen annyira profin nyomja, hogy érezni az égbekiáltó különbséget. Nem tudom, miért erőlteti Pajor ezt a suttogást, sokkal többre képes ennél, de úgy tűnik, négy hangmérnök sem volt képes meggyőzni erről. Hogy mi szükség volt Szikorára, Fatimára, Oláh Gergőre és Varga Miklósra azon kívül, hogy beledúdolgattak a refrénbe(ami nem rossz) nem egészen világos, hisz ha már összehozott Pajor egy ilyen gárdát, illene kihasználni. Pont az hiányzik belőle, amit ezek az előadók hozzáadhattak volna a produkcióhoz. Értem én, hogy az volt a cél, hogy különböző nézetű embereket bezsúfoljanak az autóba, képletesen megmutatva azt, hogy igenis élhetünk együtt a nézetkülönbségek ellenére, amivel semmi baj sincs(sőt!), de mint produkció ez jobban működhetne,ett volna benne potenciál.

Mikor Fanka kirakta a Pajor-interjút igencsak kikerekedett a szemem, hogy ő maga is szerepel a videóban, talán ez a legmeglepőbb és kissé félve kattintottam rá ma, valamit érezhettem. Hát, nem tudom… Az, hogy Pajor Tamás elkezdett valamit nagyon jó. Hogy lesz-e foganatja, nem tudom. Az eszköz, amivel élt nem győzött meg, pedig elhihetitek, én tisztelem ezt az embert. Kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok. A klipről, a szereplőkről, akár magáról Pajor Tamásról és arról, átjött-e valami abból, amit el szeretett volna érni ezzel az egésszel?

https://www.youtube.com/watch?v=w-_n_B6cuUc&fbclid=IwAR2_BrpGNNK9Rs6u4dRzjPHpWrOPV3d_68GrMHsvm4sDp0qBlGDOcq-dYL4

Ez is érdekelhet :

Szólj hozzá