MR.BUSTA – PABLO Klip, Bohócképző meg a Maffianevek

A Busta és AK saga következő epizódjáról már Bónyai Barbi publikált egy cikket az ezrap.hu oldalán, amit ITT tudtok elolvasni és mivel mi sajnos nem rendelkezünk hasonló stilisztikai eszköztárral, csupán néhány szót vesztegetnénk erre, mivel egyrészt leépítette agyunkat a Bohócképző, másrészt minek írjunk még többet erről a már unalmassá fajult konfliktusról. Megkapja itt az AK a magáét, meg Karola, meg a többiek…szóval csak azért megy, hogy tartsuk a szokást! Azért a végére sikerült Dopeman egyik számából lenyúlni az Al Pacino monológot a Sebhelyesarcúból.

https://www.youtube.com/watch?v=ZlUvkZBwkxI

A másik a Pablo klip, amihez valaki külön készített egy paródiát Megy a gőzös címmel, ami kísértetiesen hasonlít a refrénhez…Aki esetleg még szeretne hasonló című dalt készíteni magyarul, annak ajánlom a Gambino, a Colombo, Bonanno, Genovese és Lucchese neveket, de persze, aki igazán menő akar lenni, az a Corleone névhez nyúl, már, ami az olasz vonalat illeti. Persze, tudjuk, Tony Montana kubai, Escobar pedig dél-amerikai gangszta’ volt, de mivel a Közértes oldal nem csupán szórakoztató, de ügyel a részletekre is, ezért, jövőbeli juttatások reményében megosztanánk veletek néhány menő, de nyolc elemit végzett rapperek számára talán ismertetlen felhasználható dalcímet,mely még nem igazán jelent meg a magyar popkultúrában. Kezdjük a kínai triádokkal! Wo Top Ho, Wo Shing Wo, Rung, Tung, Chuen, Shing, Sun Yee On, 14K , Luen. A felépítésekkel meg ilyen vacakságokkal, hogy eredettörténet nem untatlak benneteket, utána lehet járni, ha valakit érdekel, most csupán a nevekre koncentrálunk. Fontos tudni, mielőtt dalt nevezel el, hogy ezek nem személynevek, hanem társaságok. Menjünk tovább! Ha orosz vonal, akkor Szemjon Judkovics Mogiljevics az első, akit csak Szeva bácsiként becézgettek, aki a Vörös mafia vezetője volt és nem mellesleg a kilencvenes éveket Magyarországon töltötte. Mennyivel menőbb már, mint egy kitalált kubai karakter, nem? A Pruszkówi maffia viszont lengyel és ugye lengyel magyar két jóbarát, innen is érdemes hát merítenünk, nézzünk pár nevet! Andrzej Kolikowski “Pershing”, Janusz Prasol “Parasol”, Zygmunt Raźniak “Bolo”, Andrzej Banasiak vel Zieliński “Słowik”, Ryszard Szwarc “Kajtek”, Mirosław Danielak “Malizna”, Leszek Danielak “Wańka”. Fürdőzzetek az infókban! A mexikói drogkertellek sem egy emberből álltak és állnak, itt is annyi a név, mint égen a csillag, ne legyetek populista szűklátókörű nyakontetovált rapsztárok, adjatok neki! Kartellnevek: Tijuana, Juarez, Templomos lovagok(Knights Templar) , Los mata Zetas, Gulf, Los Zetas, Sinaloa.

Felmerült, hogy kaptok esetleg norvég gengszterneveket, illetve hasonlókat, de ahhoz már nagyon úgé zenéket kell pakolnotok, hogy Jürgen Mungtzetramilhr néven adjatok ki trekket, így be kell érnetek ennyi információval, de remélem sikerült ötleteket adnom a jövő generációjának ötletes nevekkel és ne mindig ezekkel a már rongyosra járatott maffiózónevekkel arassatok új babérokat. Ja, majdnem ki sem raktuk a klippet!

https://www.youtube.com/watch?v=ZvSJAStJqAk&feature=youtu.be

Ez is érdekelhet :

Szólj hozzá