Escobar Interjú

Escobar talán az egyik legnagyobb meglepetésekkel szolgáló arc a rapszakmában, hiszen korábban indult már képviselőként, a letartóztatásáról is lehetett ilyen-olyan híreket hallani, illetve a Wanted csapat tagjaival is összerúgta a port, mostanában mégis együtt lépnek fel. Ideje tisztán látni vele kapcsolatban, ezért összehoztunk egy interjút, ahol rengeteg dologra fény derült …
Közértes: -Mit gondolsz, mi a sikered titka, hisz talán két éve tűntél fel a rapbizniszben, mégis jelentős számú rajongót tudhatsz magad mögött?

Escobar: -Én ezt mèg nem nevezném igazán nagy sikernek, hisz annak még csak a küszöbén àllok, de megköszönöm minden kedves rajongómnak (utálómnak), hogy követik a munkásságom és kitartanak mellettem, ígérem nem okozom csalódást.

Közértes: -Hogy jutott eszedbe ennyi idősen belevágni a rap-be, hiszen mások tizenévesen kezdik, esetleg egy régi álom teljesedett be?

Escobar: -Hogy őszinte legyek, ezen én is csak az utóbbi egy évben gondolkodtam el. Megvan ennek a műfajnak is a szépsége, ugyanakkor egy nagyon mocskos oldala is, épp ezért nem bánom, hogy ilyen idősen cseppentem bele, hisz mostanra edzett meg úgy az élet, hogy könnyedebben vegyek minden negatív támadást és félvállról kezeljem a bohócokat, viszont tiszteljem a fiatal nálamnál nagyobb tehetségeket. Egyébként gyerekkorom óta a rap tölti ki az életem.

Közértes: -Mikor érkezik az első Escobar lemez?

Escobar: -Az első Escobar korong érkezése már tavaly decemberben tervben volt, rengeteg olyan zeném van felvéve amit arra az albumra szántam, de mivel azóta változott pár dolog, így azok az albumra szánt zenék már nem aktuálisak. Majd egyszer, ha az élet úgy hozza, akkor azok a zenéim is napvilágot látnak. Így már csak 2016-ra tervezem az Escobar korongot, teljesen új zenékkel.

Közértes: -Mi a helyzet most a Rebel Beat Records-al? Úgy tűnik, nagy a csend a kiadó körül…

Escobar: -A Rebel Beats Records egész jó úton halad, nem éreznék nagy csendet körülötte, köztük kiemelném Marchellót, kinek mindíg jön ki valami újdonsága, Knozah B-t, aki szintén ömleszti a slágereket. Nagyon jó beatmakereink vannak, Zúzó, Buckbeatz….és még jó páran. Teljesen egyben van a csapat!

Közértes: -Della és Molotov kiválásának mi volt az oka? Hiszen egy ideig Della foglalkozott a kiadó ügyeivel.

Escobar: -Della és Molotov kiválásának oka: először is Della nem kivált, hanem kiraktam a kiadóból! Az, hogy mi volt vele a bajom, sok minden megelőzte. Még bent voltam történt pár dolog, mondhatni szétszéledt a csapat, nem maradt a kiadóban csak három ember: Della, Molotov és Zúzó, ami a részükről respekt, de ezzel ellentétben mégis úgy döntöttem a kiadó alapítójával Zúzóval, hogy Dellától megválunk! Túl egybehangzó volt és érdekes, hogy a tagok elhagyták a kiadót, épp ezért egyenként fel is kerestem telefonon őket, akik elmondták, hogy mi hogy történt és mind Della jótevő munkásságára utaltak. Szóval nem volt nehéz átlátni dolgokat. Ezután magam is rátértem erre a dologra és ráírtam Dellára, aki olyan hangnemet ütött meg velem szemben, ami nem helyén való volt és beigazolódott a többi tag utalása. Molotovval semmi bajom nem volt, de ő úgy döntött, hogy követi Dellát. Ezután várható lett volna Track távozása is, de ő inkább a csapatunkat választotta, amin nagyon meglepődtem és nagyon örültem neki, hogy maradt..

Közértes: -A kezdeti ellentétek után jelenleg nagyon jó viszonyt ápolsz a Wanted tagjaival. Mi történt, mi változott meg, mi hozta ezt a száznyolcvan fokos fordulatot a kapcsolatotokban?

Escobar: -Igazából hálát adok a jó Istennek, hogy megismertem Razót, akiben egy igazi barátra is találtam. Igen, nehézkesen indult ez a dolog a Wanteddal, mert az elején rossz kapuba rúgtam a labdát és ez sajnos örök bélyeget nyomott rám a rajongók szemében. Ez már a múlt, tiszteljük egymást, ugyanúgy a Paját és Lupót is nagyon megkedveltem, őszinte emberek, náluk a kimondott szónak súlya van.

Közértes: -Úgy tűnik, jóban vagy egykori kiadód volt tagjaival is, Hibriddel, Rhinóval…

Escobar: -Hibridben egy különlegesen jó barátot találtam meg, és mondhatom azt is, hogy minket nem csak a zene köt össze. Sokat nevetgélünk a sok bohócon. Ő egy nagyon jó lelkű ember, fel sem tudom fogni, hogy hogy lehet vele összeveszni. Rhinót is rendes srácnak tartom és nagyon tehetségesnek, aki ha egy picit jobban odatenné magát még sikeresebb lenne.

Közértes: -Nemrég a rendőrség vendégszeretét élvezhetted, sikerült végül pontot tenni az ügy végére?

Escobar: -Az túlzás, hogy a vendégszeretetüket élveztem, ugyanis hat hónapig be voltam zárva. Bár egyesek tizenöt évet jósoltak, hogy akkor jövök ki, de lefagyott jó pár ember arcáról a mosoly, mikor kiengedtek. Eleve a rendőrség meg sem vádolt olyan bűncselekménnyel, amivel a média bemocskolt. Bolhából elefántot csináltak. Nevetséges!!!

Közértes: Rólad köztudott, hogy sportolsz, milyen sportokat űzöl, illetve értél-e e komolyabb eredményeket korábban?

Escobar: -Igazàból világ életemben sportoltam, fiatalként birkózóként kezdtem, utàna több küzdősportban is jeleskedtem mint amatőr. Ma màr csak magánedzőhöz járok és ténylegesen csak azzal foglalkozom. Téves infó az rólam, hogy engem csak a testépítés éltet.

Közértes: -Korábban kacsingattál a politika felé is, Püspökladányban voltál képviselőjelölt, honnan jött ez az ötlet és vannak-e még hasonló terveid?

Escobar: -A politikus pályámmal kapcsolatosan annyit, nem én akartam politikával foglalkozni, hanem engem kerestek meg, hogy lenne-e kedvem önkormányzati képviselőként indulni. Sokáig gondolkodtam rajta-bár utólag bánva-akkor igent mondtam a felkérésre, de ellehetetlenítettek az utolsó napokban, nem engedtek kampányolni és aki felkért erre a posztra, azt is megfosztották akkori pozíciójától. Nevetséges volt a négy szavazat de egy-két buta újságíró azt írta, hogy az enyémmel együtt kaptam négy szavazatot. Holott ha rálátása lenne tudná , hogy én másik választókerületben indultam és így nem is szavazhattam magamra. Így csak három szavazatot kaptam. (Na meg persze nagyon csúnya dolgok mentek a háttérben, amiről nem akarok nyilatkozni, mert lehet újra bent kelnék fel). Semmilyen politikai babérokra nem akarok törni és nem is fogok.

Közértes: -Mióta újra köztünk vagy, úgy tűnik gőzerővel koncentrálsz a zenei karrieredre, hiszen több klip is érkezett, szóló és közreműködések, fellépések, kezded még komolyabban venni a zenélést?

Escobar: -Igen, egyre komolyabban veszem a zenélést és hála Istennek egy jó pár fellépésen is túl vagyok. Rengeteg privát meghívást is kapok, aminek nagyon örülök. Rengeteg újdonsággal készülök, és igyekszem a maximumot kihozni és fejlődni, hisz az ember holtáig tanul. Mindenkit üdvözlök barátokat, ellenségeket, a részemről nincs harag senki iránt! Respect…Escobar

Ez is érdekelhet :

Szólj hozzá