METT INTERJÚ

A mai napon egy fiatal emszível, METT-el késztettünk interjút, aki a KRNK kiadó oszlopos tagja és a hazai trapzene egyik legifjabb figurája. Nemrég jelent meg METTHOUSE című korongja és jelenleg MC Benőő-vel is dolgoznak egy közös albumon. Többek között erről is faggattuk METT-et.

Közértes: -Mikor kerültél először kapcsolatba a rapzenével és melyik volt az a pillanat, amikor elhatároztad, hogy komolyabban kéne foglalkozni vele?

METT: -Már egészen kiskoromban vonzott a rapzene, nagyon megfogott a műfaj mikor meghallottam Master P-től az Ooohhhwee című számot. Én is elkezdtem szöveget írni, persze kezdetleges szövegek voltak és az interneten talált alapzenékre próbálgattam. Elkezdtem kísérletezgetni vele.

Közértes: -Nemrég megjelent Metthouse című korongod, ezt hogyan fogadta a közönség?

METT: -Úgy érzem, a Trapszódia 2 korongot jobban fogadták, ez megmutatkozik a letöltésekben is, de a METTHOUSE korongra is jók voltak a visszajelzések, sokan hallgatják. Bár a Trap zenéket a magyar közönség nehezen fogadja be.

Közértes: -Te hallgatsz magyar trap-et is vagy inkább csak a nyugatról érkező muzsikák fognak meg?

METT: – Imádom a külföldi Trap zenéket, követem őket, előadókat, lemezeket, ezeken élek mondhatni, a TRAP zenéken, ez ad erőt a mindennapokhoz. De magyarok közül csak Makaronint. Ők hozzák azt a szintet.

Közértes: – Egy dalod felkerült a Hip Hop Beats vol 4-re, gondolom, örültél a dolognak.

METT: -Igen,nagyon meglepett a dolog, az Álom című zeném került fel, amelynek az alapját McBenőő barátom készítette. Még egyszer köszönöm a Hip Hop Beats-nek a lehetőséget, hogy felkerülhetett a dalom.

Közértes: -A KRNK kiadó egyik alapítója vagy, úgy tudom. Mikor, miért jött létre ez a kiadó, kik a tagok és hogyan kerültetek kapcsolatba egymással?

METT: -Abudabi barátom és McBenőő az alapítója ennek a dolognak, én csak társultam. Először csak hárman voltunk, mára már: Abudabi, McBenőő, JooNeR, Bloo Blasco, METT, Norbee, Komédiás a tagok, akik rappelnek és két beatmaker is társult hozzánk, Iron Trap és Lilvik barátom. Ez a kiadó(csapat) azért jött létre, hogy egy baráti társaság zenélgessen, csinálja a dalokat. A kiadón belül sok közreműködés van és sok formáció,ALTER SKOOL(ABUDABI,MCBENŐŐ), TRAPTÁR(ABUDABI, METT), Monoton Krú(JOONER, MCBENŐŐ, ABUDABI). Mindenki összebarátkozott egymással és egymást segítve haladunk előre, nagyon sok segítséget kaptam mindegyik tagtól, de kiemelném Abudabi és McBenőőt, akik az önzetlen odaadásukkal segítették a munkám. McBenőő beválogatta a tagokat, ha új tag került kijelölésre döntöttünk, magam sem gondoltam, hogy ilyen jó lesz ez a tárasság és itt az emberi kapcsolatokra gondolok, nem a zenei dolgokra. Szeretnénk ha egyszer ez a dolog kinőné magát itthoni.

Közértes: -MC Benőőnek szintén nemrég jelent meg szólólemeze és úgy tudom, vele is készül egy közös abum.

METT: – Igen, tizenhárom zene kész, pár trekket még rögzítünk és szeptember elején megjelenik a lemez Hangok címmel. Elmebeteg témák lesznek, a fantázia teljesen lett engedve.

Közértes: -Tőled nem szokatlanok a fantáziadús témák sem, hiszen ritkán hallani magyar raparcoktól olyan nótát, mintha épp a paranormal activity-be csöppentünk volna bele.

METT: -Örülök ha így véled, köszönöm szépen, a fantáziámnak nincsen határa, mindig kipattan valami a fejemből, ami elmebeteg és bizarr. Ott van a Horror 1-2, annak a folytatása a Psycho és az új korongra került a Kopogószellem ami egy történetet mesél el. De lesznek még ehhez hasonló hátborzongató dalok, csak még erőteljesebben átadja a félelem érzetét majd.

Közértes: -Van még valami, amit szivesen megosztanál magadról vagy a csapatról, esetleg valamilyen üzenet a hallgatóknak?

METT: -Hamarosan nagyon sok klip, album, szólózene lát napvilágot. a KRNK folyamatosan adja ki az anyagokat. Dolgozom az amerikai producer csapattal, a Red Clay-el, akikkel mondhatni így a net világában, jó barátságot ápolok, segítőkészek, kapom tőlük a minőségi trap alapokat. Még egyszer itt is köszönet nekik. Érkezik még újabb zene Cash Dat Kush-al, a Canadai rapperrel, akivel már van egy közös számom. Lehetséges a Red Clay tagjával Many Facez-el is lesz.
Csak annyit fűznék a dolgokhoz hozzá, nem a hallgatóknak a magyar rap hallgatósághoz ,hogy így senki nem jut előre. ha a másiknak keresztbe tesz, lehúzza, irigykedik, rágalmazza, csupán mert valaki jobb zenét csinál, vagy épp a zene el lett találva. Akárkiről van szó, igenis el kell ismerni ha valami jó és nem a Dislike gombot nyomogatni. Példát lehetne venni külföldről, ott felkarolják egymást és ne feledjétek LESZ MÉG TRAPTÁR LEMEZ IS!

Közértes: -Köszönöm az interjút!

METT: -Köszönöm szépen a felkérést a lehetőséget!

Ez is érdekelhet :

Szólj hozzá