RAPHÁBORÚ 2.

Itt a második menet, amiből túl sokat nem szűrtem le, a jelenlegi alany Dopeman, aki önfényezésen kívűl nem sokat mutat fel. Igaz, hogy valamikor tényleg névnek számított a szakmában és ezt senki nem vitatja el tőle, de látszik, hogy kicsinyességében nem bírja ki, hogy ne említse meg Majkát is, akinek a könyvét érdemes elolvasni, ugyanis a magasiskolája volt annak, amiről Dopeman is beszél a videóban, csak kicsit másképp….ugyanis a Capo de tuti capi-nak nem ment valami jól a szekér, ekkor érkezett Majka és minden megváltozott, a naptár telezsúfolódott fellépésekkel, a mi Dopeman papánk pedig befizethetett egy új kocsira, Majkának kiszúrta a szemét 30 ezer Forintos gázsival, miközben ő százezreket keresett a bulin. Vagy épp bementek egy benzinkútra, amit Lacink haverjai épp szétvertek, a kutas erre azt meséli, hogy Majkáék voltak, akik ezt tették, pedig neki köze nem volt ehhez a társasághoz vagy amikor bejött egy kislány az öltözőbe, Dope egyik haverja befogta a fejét a karjai közé és a hajába köpött, erre kitört a röhögés és Dopmenünk, igazságosztónk a többiekkel röhögött továbbra is, hiába szólt rájuk, az ex vévés csávó. Vagy, amikor eljött a Kartelből azt ordította utána: “Ki az a Ganxsta Zolee? A kurva anyját!” Vagy, amikor felnyomta Stholt a kokainnal vagy Majkát a nőjénél vagy ez vagy az, lehetne mesélni, de olvassátok el a könyvet, érdemes! Egész jó kis jellemrajz született Dopemanről ettől a videóban “rajongónak” nevezett Majkától.

Most, hogy kiveséztük Dopemant, aki ugye lebutázta Bustánkat, nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy a köztük lévő konfliktus is csupán egy műbalhé volt és hiába írtak egymásnak dalt arról, hogy ki milyen alapot vagy dalszöveget lopott, mert mindkettő könyékig vájkált a nyúlásokban, de gondolom, ennek az oldalnak az olvasói, legalábbis egy része tisztában volt ezzel eddig is.

Ne gondoljátok azt, hogy csak a rosszindulat beszél belőlem, mert ez a két ember sikeres lett az életben és ez vitathatatlan, tettek is érte eleget, keményen kell dolgozni ezért, de a csúcson valahogy a legtöbbjükből előjön az idióta, meg az az életérzés, hogy tévedhetetlen vagyok és megehetik a gecimet, meg hasonló okosságok és ez számomra kicsit visszavesz az olyan dolgok értékéből, mint az egykori Kamikaze nóták, a Tűzben edzett férfi vagy épp a Hol vagytok? című dal.

A rapzenében a poltika igenis benne volt már a kezdeteknél, tehát, ez a dolog sem vitatható, maximum valaki nem ismeri a gyökereket, ezt egy tizenéves hallgatónak nem is rónám fel, nincs ezzel semi baj, de Dopeman olyan mértékben imádja az egyik pártot, hogy az szinte már beteges, bár örülök, hogy ebben felvállalja a véleményét, ennek így kéne működnie mindenhol.

Egyébként a dalrész, amit Dopeman ellopott az egykori Kamikazétól a “Megölök mindenkit megölök, megölök, beng-beng” rész volt, erre írták ők annó a Producerek című szerzeményt. Persze, Lacink akkoriban ezt Tysonra fogta, ami passzol a Majka által ábrázol jelleméhez, na, ilyen ez az eredeti gengszter, khmmmm! Lássuk a második menetet!

https://www.youtube.com/watch?v=le-4oReahAY

Ez is érdekelhet :

Szólj hozzá