ULTIMATE CHAWOKE INTERJÚ

Konyak és Juró, azaz az Ultimate Chawoke zenekar a következő interjúalany, akikkel beszélgettünk többek között fociról, Hyka kiválásáról, koncertekről és új lemezről is.

Közértes: -Mikor kerültetek kapcsolatba a rapzenével?

Juró: -Nem is emlékszem tisztán, több, mint tíz éve karateedzésen volt egy haver, aki mutogatott ilyesmi dolgokat, nyolc éves lehettem, de komolyabban azt kell, hogy mondjam nagyjából öt-hat éve.

Konyak: -Egészen korán ismertem meg Ganxsta Zolee és Dopeman közös dalait, de akkoriban a Tankcsapda volt a menő otthon! Aztán később jött a Subb Bass Monster (Aki akkor még a Szubaszótól a Supka masztersz-ig minden volt) meg mindenféle magyar reppek…

Közértes: -Juró, te korábban az Egyenletek tagja voltál, miért vált szét a zenekar?

Juró: -Az Egyenletek a maga idejében igen jól ment, aztán kikoptak az emberek, Lee-ko és Ditrojsz ma már az elektromosabb zenékre mennek rá, Rokyval pedig fogalmam sincs mi van, három éve nem beszéltem vele, lemorzsolódtak, másfelé mentek az útjaink, mindenki megtalálta magát, nekem maradt a rap, nekik nem.

Konyak: -Kirúgott mindenkit, mert rasszista.

Közértes: -Hogyan jött az U.C. név?

Juró: -Gondolkodtunk, aztán nem tudom, egyszer csak beugrott ez, mert elpusztíthatatlanok vagyunk meg csávók.

Konyak: -Az Ultimate Chawoke név? Szabi volt a feltaláló ha jól tudom, de érthető, elpusztíthatatlan CSÁVÓK! Szerintem azért jó, mert aki már egyszer ki tudja mondani, az tutira megjegyzi!

Közértes: -Duóként indultatok, majd csatlakozott hozzátok Hyka, most viszont ismét csak ketten vagytok, mi történt?

Juró: – Hyka érdekes történet, régi jóbarát, elég sok közös koncertünk volt uc-hyka kombóban, mind jól sült el és gondoltuk, csináljuk együtt, bele is vágtunk, de később kiderült, hogy teljesen mások az elképzeléseink a zenében, így jobb ha mégis marad az eredeti felállás, ettől függetlenül csak köszönni tudunk neki is mindent, hisz mindketten sokat tanultunk tőle és vitathatatlanul az egyik legtehetségesebb magyar emszí.

Konyak: -Jó volt, szép volt. A vége kevésbé, de hát ez így szokott lenni. Nem vagyok annak a híve, hogy itt most leírjam azokat a dolgokat amik akadályozták a közös munkát és ezzel valami viszályt keltsek. Persze, ha ezt akkor kérdezik amikor történt, egészen máshogy reagálok. A lényeg, hogy máshogy gondoljuk ezt az egész zene témát és más emberek vagyunk, ez meg éppen elég ahhoz, hogy ne tudjunk együtt dolgozni. Szerintem.

Közértes: -Hogyan jött az ötlet, hogy írjatok egy dalt a Diósgyőr csapatáról?

Juró: -Az első közös ötlet ez volt. Csak a csapat, ami hajt! Feci is, én is rendszeresen látogatjuk a Diósgyőr meccseit, amikor tehetjük. Régebben körvonalazódott már az uc előtt is egy feat, ez volt a tökéletes kezdés, hisz tényleg nagyon fontos nekünk a csapat.

Konyak: -Az ötlet kb. két-három éve jött, aztán 2012 elejére el is készült a zene(egyébként kevesen tudhatják hogy ez volt az első U.C. dal, és január 8-án voltunk két évesek). Nem gondolom, hogy ez egy különleges dal lenne, vagy bármi. Egy dal, amihez készült egy videóklip is, ugyanúgy mint a Minden az enyém, vagy a Vándor! Félreértés ne essék, a csapatot szeretem, csak azt már nem, hogy sokan azt gondolják, hogy csupán a nézettség miatt csináltuk. Van benne az is persze, ha nem lenne akkor nem csináljuk meg, de az csak egy másodlagos dolog volt részemről.

Közértes: -Gyakran jártok fellépni?

Juró: -Ahhoz képest, hogy két éves a krú, szerintem igen, több fesztiválon, Miskolcon és Pesten is elég sokat járunk mostanában, kezd pörögni a dolog.

Konyak: -Mi számít gyakorinak? Azért havi 1-2 alkalmat szoktunk vállalni! Ami nagyon pozitív számomra, hogy egyre nagyobb táborunk van. Mostanában jártunk Budapesten is koncertezni, nagy meglepetésre szinte akkora örömmel fogadtak, mint Miskolcon! Azért ránk férne még pár jó party, hogy több ember jöjjön rá, hogy jobbak vagyunk ilyen biszem-b@szom 50centeknél…

Közértes: -Konyak, te koncertszervezéssel is foglalkoztál, ezt csinálod még vagy abbamaradt a dolog?

Konyak: -Pénz és idő hiányában vakvágányon van a dolog. Persze jó néha tervezgetni, de nincs sok esély egy Made In Borsod III.-ra a közeljövőben sajnos. Ami késik, az nem múlik! Vagy igen, majd kiderül…

Közértes: -Ki az, aki hatással volt rátok a magyarok közül?

Juró: -Örök favoritok régről máig: Artoscsaba, Gőz, Deego, Funk.

Konyak: -Huhuu! De utálom ezt a kérdést! ))
Rám mindenki, akit meghallgattam! Akit ki tudnék emelni a sok név közül, extra sokat pörög, és szövegeivel inspirál Funktasztikus, Mikee Mykanic, BLR, és Filo, akivel sajnos még nem volt alkalmam találkozni, de remélem hallok még új dalokat tőle! Ez volt a rappes oldal, a másik is elég bő! Onnan talán csak Szabó Balázst, és bandáját a Szabó Balázs Band-et emelném ki, mellesleg új lemezük is van, hatalmas lett! Persze mellettük a HS7-től kezdve Péterfy Bori-ig szinte mindent hallgatok, és merítek belőle. Kivétel a hazai POP felhozatal. Az a siralmas alatt van pár száz fokkal…

Közértes: -Ki készíti a zenei alapokat?

Juró: -Többnyire Deck, NLabancz, Csaesz és Optibeatz, melletük néha beszáll Képzelet Alkotta és Ello is.

Közértes: -Terveztek albumot a közeljövőben?

Juró: -Album lesz!! Már tuti, hogy májusban durran és a TISZTAKOSZ címet fogja viselni.

Konyak: -Mi az hogy! Májusban jövünk az első nagylemezünkkel, ami remélem nagyot robban majd, és legalább leszünk annyira híresek mint a Prügyi Duó! Mellesleg tényleg mindenünket beleraktuk, főleg a pénzünket, ami amúgy nem nagyon van, szóval úgy hallgassátok Majd kézzelfogható példány is lesz, de arról később tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt!

Közértes: -Milyen egyéb tervetek van?

Juró: -Tervek? Zene, zene, zene…zene..klippek…fellépések…éldegélni, boldognak lenni, sört inni…ja meg zene zene zene! Pacsikat osztanánk: Dwoja, SmogCity, Elkövetők, BMB, Hírwevők, Boxi, G-Shock! G Wasp! HarleeShop! Strange Visual! Nick Name, Opti, Oxid meg az avasi kutyaütők, apa anya, Hannah Montana, Gest Szabeenka és Andika Szászági, nagyjából ennyi! Ja és je!

Konyak: -Pólókat, meg világítós sörpadneonfénymatricaellenőrzőfüzeteket is fogunk majd nyomatni, ha lesz értelme! U.C. a lakásban! Hallgassátok a dalainkat, rendeljétek be a lemezt, hogy eleget nyomtassunk, és ennyi! Májusban jön a Tisztakosz lemez!

https://www.youtube.com/watch?v=b3c8aiKrtm0

Ez is érdekelhet :

Szólj hozzá