HŐNA D INTERJÚ

Hőna Dáviddal készítettem interjút, aki a rappelés mellett dalokat ír, versenyszerűen vízilabdázik és videóklippeket készít, jelenleg pedig egy közös projekten dolgozik Hekii-vel.

Közértes: -Mikor kezdtél el a rappel foglalkozni?

Hőna D: – Tíz éve kezdtem el rappel foglalkozni, még a középiskolai éveimben. Nagyon unatkoztam az egyik órán és elkezdtem írni egy szöveget “Tanulás” címmel. Annyira megtetszett, hogy hazamentem es írtam hozzá zenét, ekkor még a szüleim segítségével, mivel zenészek.“;s:1:”f”;s:5303:”Hőna Dáviddal készítettem interjút, aki a rappelés mellett dalokat ír, versenyszerűen vízilabdázik és videóklippeket készít, jelenleg pedig egy közös projekten dolgozik Hekii-vel.

Közértes: -Mikor kezdtél el a rappel foglalkozni?

Hőna D: – Tíz éve kezdtem el rappel foglalkozni, még a középiskolai éveimben. Nagyon unatkoztam az egyik órán és elkezdtem írni egy szöveget “Tanulás” címmel. Annyira megtetszett, hogy hazamentem es írtam hozzá zenét, ekkor még a szüleim segítségével, mivel zenészek.

Közértes: -A szüleid zenészek, te játszol valamilyen hangszeren?

Hőna D: -Zongorázni szoktam. Általában ott születnek meg az alapok.

Közértes: -Hol veszed fel a dalaidat?

Hőna D: -A Cultus Digitalba szoktam járni, Kolláth Zsolti hangmérnök úr barátomhoz. Bár otthon is van egy kisebb stúdióm, de azt főleg gyakorlásra vagy vészmegoldásként használom, ha nincs időm elmenni a Cultusba.

Közértes: -Összeegyeztethető a sport és a zenélés?

Hőna D: -Ob1-ben játszom, így ez rengeteg edzéssel és meccsel jár. Nekem ez az első, így zenélni csak akkor tudok, amikor nincs edzés vagy vasárnaponként, amikor nincs meccs. De azért belefér a zene így is. Kell is, hogy beleférjen, mert szükségem van rá.

Közértes: -Van egy új projektetek Hekii-vel, ami még elég titokzatos jelenleg, mesélnél erről?

Hőna D: -Két közös klipünk van és ezeknek a felvételénél hamar kiderült, hogy nagyon egy hullámhosszon vagyunk, így szinte magától jött az ötlet, hogy csináljunk egy közös bandát. Az Ezabeszéd név pedig onnan jött, hogy mind a ketten sokszor mondjuk ezt valamire helyeslően és ez is csak úgy kipattant, hogy ez legyen a nevünk.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=eKixIoTNNss[/youtube]

Közértes: -Lesz-e élőzene a saját vagy az Ezabeszéd lemezen?

Hőna D: -Igen. Eddig is volt már több élőzenés dalom, mint például a Voltam vagy a Végtelen, de a közeljövőben is tervezek még ilyeneket.

Közértes: -Tiéd a HD pictures, hogyan jött az ötlet, hogy klippekkel kezdj foglalkozni?

Hőna D: -A szini iskolán a rendező szakra jár egy barátom és felkért, hogy a vizsgafilmjére írjak egy dalt. Egy verset kellett elrappelnem. Megírtam a zenét és a felrappeltem. Utána le is forgattuk a vizsgafilmjét. Jó is lett volna klipnek csak a főszereplő lány nem szerette volna, ha kikerülne youtuba-ra, így újra meg kellett vágni és mondtam, hogy csak nem lehet olyan nehéz, megvágom én. Nem volt egyszerű, de csak sikerült megcsinálni. Utána megmutattam a szini sulisoknak és mondták, hogy ügyes vagyok és van érzékem hozzá. Valahogy így indult, így kezdtem ezzel foglalkozni. Aztán a többi dolog, hogy vettem kamerát, lámpákat, sínt, steadyt stb-t, már jött ezzel együtt.

Közértes: -Milyen felszerelést használsz a forgatáshoz és kiknek készítesz klippet? Hogyan tudnak elérni, ha veled szeretnének dolgozni?

Hőna D: -Canon 5D-vel dolgozom. És az egyik nagy kedvencem a Glidecam HD4000-esem. Nagyon szép mozgásokat lehet vele csinálni. Emellett van több lámpám, állványok, sín és persze sok kis apróság. Szerencsére sok mindenkinek forgattam eddig. Főleg rap klipeket, de volt már példa kisfilmekre és más stílusokra is. Facebook-on van egy oldalam! HD Pictures Studio néven fut. De van egy weboldalam is, ahol vannak elérhetőségeim. De a személyes profilomon is írhat bárki nyugodtan.

Közértes: -Egyébként mindig érdekelt, miért épp HD, ez Hőna Dávidot takarja vagy a videós HD-ít?

Hőna D: -Mind a kettőt jelenti. Így egy pici érdekesség is van a névben. 🙂

Közértes: -Mik a terveid a jövőben?

Hőna D: -Szeretném továbbra is tartani azt, hogy havonta jelenik meg klipem, valamint befejezni a nagylemezem és Hekiii-vel is összehozni az Ezabeszéd lemezt.

Közértes: -Gyakran jártok fellépni? Vagy jártok-e egyáltalán?

Hőna D: – Fellépni ritkábban járok mivel nekem minden szombaton meccsem van, sokszor vidéken, így a pénteki szombati napok nálam alapból kiesnek. De ha a sűrű programom mellett tudok menni amikor hívnak akkor természetesen elvállalom.

Közértes: – A magyarok közül kik voltak rád hatással és kiket hallgatsz mostanság?

Hőna D: – A BSW nagy kedvencem, Essemm dalokat is szeretem nagyon, de Deniz és Ak 26 számok is pörögnek nálam nap mint nap, meg persze a barátaim zenéit is szívesen hallgatom. Rhino új dalai hatalmasak például. Hamarosan jön is a közös számunk klippel.

Közértes: -Beatmekerkénk is tevékenykedsz, kiknek szoktál alapot készíteni?

Hőna D: -Jó pár embernek írtam már zenét. Magamnak is sokszor én írom. De mostanában főleg a Hekiii cumókat csinálgattam. Sajnos mostanában erre jut a legkevesebb időm, de azért ezt is próbálom megoldani, hogy beleférjen a többi dolgom mellett.

Közértes: -Köszönöm az interjút!

https://www.youtube.com/watch?v=oPUqngn2yf0

Ez is érdekelhet :

Szólj hozzá