Escobar egy év nyolc hónapot kapott

Szomorú hírt kell közölnünk veletek, ugyanis a  Debreceni Törvényszék határozatával a Püspökladányi Járásbíróság egy év nyolc hónapra ítélte Escobart. Megkerestük Escobárt, igaz-e a hír, hiszen ismerjük már a média működési elvét, aki ezt megerősítette és megírta véleményét:

“Egy igazi csibész vállalja a tetteit, de csak azt, amit elkövetett, de amit Busta terjeszetett, gyermekprostitúció, meg üzletszerű kerítés sehol sincs, ilyesmivel meg sem vádoltak, kitaláció, itt egy egyszeri közúti baleset gondatlan okozása vétsége pontosabban és egy nullától három évig terjedő kitartottság, amiben elítéltek.”

A cikket a haon.hu oldaln tudjátok teljes egészében elolvasni. Őket idéznénk:

“Debrecen – A Debreceni Törvényszék csütörtöki nyilvános ülésen kihirdetett ítéletében a Püspökladányi Járásbíróság 2017. június 13-án hozott ítéletét annyiban változtatta meg, hogy mellőzte egy korábbi ítéletben kiszabott 2 éves börtönbüntetés végrehajtását, mivel e próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajthatósága 2015. július 5. napján elévült.

A másodfokú bíróság egyebekben nem változtatott a vádlottra kirótt büntetéseken. A kitartottság bűntettében és közúti baleset gondatlan okozásának vétségében bűnösnek kimondott Ö.K. vádlottra halmazati büntetésül első fokon kiszabott 1 év 8 hónap börtönbüntetést, az 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől, valamint a 2 év közügyek gyakorlásától eltiltást, illetve a vádlottnál lefoglalt készpénz, személygépjárművek, ékszerek vonatkozásában elrendelt vagyonelkobzást is helyben hagyta a törvényszék.

A Debreceni Törvényszék felülbírálata során arra a meggyőződésre jutott, hogy az elsőfokú bíróság eljárását a perrendi szabályok megtartásával folytatta le, ügyfelderítési kötelezettségének is maradéktalanul eleget tett, az ítéleti tényállást túlnyomórészt helyesen állapította meg.

Eszerint a vádlott 2005-ben ismerkedett meg egy nővel, aki ezt követően igen rövid időn belül prostitúciós tevékenységbe kezdett, erről a vádlottal előzetesen egyeztetett. A nőnek Ausztriában és több európai országban, többnyire bordélyházakban végzett tevékenységéből idővel többmilliós jövedelme származott, melynek minimális részét tartotta meg, bevételének döntő hányadát a férfinak adta át. A vádlott folyamatosan felügyelte a nő bevételeit, volt, amikor maga is kint tartózkodott vele külföldön. A nő vagy átutalta a pénzt a vádlottnak, vagy Ö.K. utazott ki hozzá néhány hetes rendszerességgel. A vádlott napi szinten tanácsokkal, utasításokkal látta el a sértettet tevékenysége hatékonyabb ellátása érdekében. Ö.K. 2011. körül ismerkedett meg másik nővel, aki ezt követően szintén prostituáltként kezdett el dolgozni Ausztria több városában. Vele is napi rendszerességgel tartotta a kapcsolatot, őt is rendszerint bevételei fokozására igyekezett motiválni. Heti-kétheti személyes találkozók, látogatásai alkalmával a nő bevételeit magához vette. A vádlott 2005-től állandó munkaviszonyból származó rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezett, magát az adott időszakban részben vagy egészben a sértettek által külföldön végzett prostitúciós tevékenységéből származó bevételekből tartotta el, aránytalanul magas életszínvonalat biztosítva önmaga számára.

A vádlott 2014. szeptember 18-án dél körül a 4-es számú főútvonalon közlekedett Kaba felől Püspökladány irányába napos, derült időjárási, jó látási viszonyok közepette a száraz úttesten. Az általa vezetett gépkocsi előtt haladt a sértett motorkerékpárral, aki az előtte haladó személyautó előzésébe kezdett, áttérve a menetirány szerinti bal oldalra. Ö.K. autójával közel azonos időben szintén előzésbe fogott. Miután mindkét jármű elhaladt az előzendő gépkocsi mellett, közülük a vádlott által vezetett személygépkocsi a forgalmi viszonyokra tekintettel hamarabb kezdte meg és hajtotta végre a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávba történő visszatérést. Eközben a sértett a visszatérés érdekében motorfékkel mérsékelte járműve sebességét. A vádlott részéről tartott sebesség miatt az által végrehajtott intenzív manőver során azonban a két jármű közötti, korábban is rövid követési távolság teljes mértékben lecsökkent, megszűnt. Ebből adódóan, szabálytalan közlekedése miatt a vádlott autójával ráfutott a motorkerékpárra. Ö.K. az általa előidézett veszélyhelyzetet a forgalmi sávon belül jobbra húzódva próbálta elkerülni, de a két jármű ekkor már átfedésbe került, s a személygépkocsi a motorkerékpárnak ütközött. A sértett ennek következtében elvesztette egyensúlyát, lezuhant a motorról, majd egy, az árokban lévő fánál került nyugvó helyzetbe. A sértett a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

Dr. Nagy Antal, a büntetőtanács elnöke az ítélet szóbeli indokolásakor kifejtette: a másodfokú bíróság által újraértékelt súlyosító és enyhítő körülmények kioltják egymást, így az 1 év 8 hónap börtönbüntetés mindenben megfelel a büntetés céljának, így sem eltúlzottan súlyosnak, sem enyhének nem tekinthető. A közúti járművezetéstől és a közügyek gyakorlásától eltiltás mértéke is igazodik a cselekmény súlyához, társadalomra veszélyességéhez.

A Debreceni Törvényszék határozatával a Püspökladányi Járásbíróság ítélete a másodfokú bíróság által hozott változtatásokkal a mai napon jogerős és végrehajtható.

– Debreceni Törvényszék –”

 

 

Szólj hozzá